Sfaturi

Banner FoschiLaser Radiologie digitală

Introducerea de noi pasari 11.09.2014

Are nevoie pasare mea de un "prieten"?


Cele mai multe dintre aceste pasari traiesc in salbaticie, in grupuri. O existenta solitara nu este o existenta sigura pentru speciile de prada. Cu toate acestea, pasarile crescute de mana omului carora le-au fost inspirat sa creada ca ele sunt oameni sunt rezultatul proprietarului si familiei lui care formeaza acest grup de pasari.


Prin urmare, pasarile ar trebui sa fie tinute in perechi sau in grupuri in timp ce pasarile crescute de om pot fi tinute singure. In acest ultim caz, este important ca pasarea sa stea cu oameni tot timpul - nu o lasati singura acasa pentru perioade lungi de timp. In aceste cazuri, adaugand pur si simplu o alta pasare nu va va ajuta deloc - ele cred ca sunt oameni si trebuie sa aiba companie tot oameni.


Cum pot introduce pasari?


Toate pasarile noi ar trebui sa fie verificate de catre medicul dumneavoastra veterinar. Un examen fizic, inclusiv masurarea greutatii actuale, sa fie efectuate. Cateva teste pot fi recomandate pentru a vedea daca pasarea este suspecta de eventuale boli. Medicul veterinar poate discuta acest lucru cu tine.


Noua pasare ar trebui sa fie tinuta in carantina intr-o camera separata din casa timp de 30-45 de zile. O pasare noua poate avea o istorie relativ necunoscuta si poate fi purtatoare a unor boli care ar putea infecta si alte pasari. Unii oameni au experimentat tragedii prin introducerea in necunostinta de cauza a unei pasari bolnave fara o perioada de carantina. Orice dovada de boala ar trebui sa fie adusa la cunostinta medicului veterinar imediat.


Dupa perioada de carantina, o idee buna este aceea de a pune cele doua custi in aceeasi camera. Muta treptat custile mai aproape una de cealalta. In cele din urma, sub supraveghere stricta, cele doua pasari pot fi introduse impreuna in timp ce sunt monitorizate peentru a evita intimidarea sau lupta. Doar pasarile pot decide cine este "seful" si sa stabileasca care va fi prima la ciugulit mancarea.


Se vor obisnui impreuna?


Vei afla. Nu exista nici o modalitate de a fi siguri ca ele se vor place reciproc, deoarece pasarile sunt ca oamenii. Unele pasari nu vor fi niciodata prietene si nu se vor tolera vreodata reciproc. In general, cele mai multe pasari vor accepta foarte bine prezenta unei alte pasari. Consultati medicul veterinar in cazul in care intampinati probleme.


Sursa: www.veterinatul.ro

« Înapoi la pagina de sfaturi