Sfaturi

Banner FoschiLaser Radiologie digitală

Igiena coliviei 30.09.2014

 Cele mai multe pasari au ghinionul de a manca in baie si sa se gainateze in bucatarie. Este esential sa mentinem mediul in care traieste pasarea cat mai curat posibil. Partea de jos a coliviei ar trebui sa fie captusita cu o hartie de unica folosinta, cum ar fi un ziar sau un prosop de hartie, care pot fi aruncate in fiecare zi. Hartia de ziar este acum la indemana oricui, asadar acest lucru ar trebui sa fie cea mai mica preocupare. Pasarile albe care se joaca cu ziarul isi vor colora penele lor in gri de la tusul de pe hartie, insa este usor de spalat.


Murdaria, praful, materiile fecale, alimentele si praful de pene se acumuleaza in mod constant pe cusca si peste tot in ea. Intreaga cusca ar trebui sa fie curatata cel putin o data pe saptamana, cu sapun si apa calda, plus un dezinfectant usor. Majoritatea dezinfectantilor ar trebui sa stea pe suprafata care trebuie curatata timp de 30 de minute. Clatirea completa cu apa proaspata este intotdeauna obligatorie dupa folosirea a oricui sapun sau dezinfectant. Vasele pentru alimentare si pentru apa ar trebui sa fie curatate in acelasi mod si sa fie spalate zilnic.


Lemnul, impletiturile din rachita si bambus sunt materiale poroase care sunt imposibil de a fi sterilizate. Murdaria si bacteriile pot patrunde aceste substante foarte profund, prin urmare, este recomandabil sa se inlocuiasca aceste elemente la fiecare 6-12 luni.


Ce dezinfectanti ar trebui sa folosesc?


Exista diferite tipuri de dezinfectanti disponibili, care sunt capabili sa ucida o varietate de germeni, inclusiv virusuri, bacterii si ciuperci. Pentru uz casnic produsele dezinfectante-deodorizante sunt cele mai adecvate. Verificati intotdeauna daca produsul poate fi folosit in siguranta pentru animale de companie! Pentru a fi mai eficienti, dezinfectantii ar trebui sa fie aplicati pe o suprafata spalata. Pentru situatii aviare, o gama mai larga de dezinfectanti ar putea fi mult mai benefica. Discutati despre nevoile dumneavoastra specifice cu medicul veterinar.


Multi dezi`nfectanti trebuie sa fie utilizati cu mare grija, deoarece ei elibereaza vapori toxici. Acestia trebuie sa fie utilizati in absenta pasarii si cu ventilatia corespunzatoare. Amintiti-va, clatiti bine!


 


Sursa: www.veterinarul.ro

« Înapoi la pagina de sfaturi