Sfaturi

Banner FoschiLaser Radiologie digitală

Alimente si substante interzise animalelor de companie 17.10.2014

 Alimentele interzise animalelor de companie sunt un element deseori neglijat de detinatorii de animale de companie. De multe ori plecam la munca luandu-ne la revedere de la jucausul nostru catel si cand ne intoarcem cu surprindere constatam o modificare tulburatoare in comportamentul si cheful lui de joaca. Foarte multe produse inventate de om si care nu se gasesc in mediul natural sunt foarte periculoase pentru animalele de companie.


De cele mai multe ori aceste produse sau chiar plante ornamentale se gasesc la indemana animalelor de companie, care din plictiseala sau curiozitate rod, se joaca sau chiar mananca astfel de produse. Dar si dintre produsele alimentare care ni se par noua, oamenilor, normale si bune la gust sau chiar nutritive sunt adevarate bombe toxice pentru animalele de companie.


Urmatoarele sunt alimente care pot fi toxice sau otravitoare pentru animale de companie.


Avocado, toate tipurile de alcool. cacao, bomboane, ciocolays, cafeina, struguri, stafide, nuci, ceapa, prazul, usturoiul, arpagic, unele medicamente de uz uman (Acetaminofen care este continuta in produse Tylenol si alte similare sunt fatale pentru pisici), zaharul artificial, florile de crin (sunt otravitoare pentru pisici atunci cand ingerate).


Alte alte alimente pot fi toxice pentru animalele de companie: seminte de mar, fructe (caise, piersici, prune, nectarine, cirese), alimente mucegaite, seminte de mustar, cartofi frunze si tulpini, frunze Rubarba, sare, ceai, frunze si tulpini de rosii.


Articole de uz casnic toxice: antigel, adeziv poliuretanic, maruntis, ulei de pin de curatare.


 


Citeste mai mult pe www.veterinarul.ro

« Înapoi la pagina de sfaturi