Sfaturi utile

Îmbăiem sau nu animăluţele noastre? Cât de des să le facem baie?

Banner

Printre întrebările frecvente pe care mi le adresează “părinții” de animăluțe, se numără si “Cât de des să fac baie cățelului, respectiv pisicii mele?”

Dacă vorbim de pisici, acestea se toaletează singure atunci când sunt sănătoase, când le permite greutatea și nu sunt excesiv de lenese. De regulă acestea evită apa, însă există și excepții când o adoră, iar în aceste cazuri se recomandă maxim 1 baie la 4 săptămâni.

Dacă vorbim de căței, aceștia necesită 1-2 băi pe an. Totuși, în funcșie de zona în care locuiesc (în casă sau afară), de “activitățile” pe care le desfașoară (dacă obisnuiesc să sape sau se tăvălesc în noroi, sau fac plimbări în zone cu vegetație înaltă, etc.), cățeii pot fi îmbăiați mai frecvent, caz în care se recomandă baia cu șampon (de câini), maxim o dată pe lună.

La nevoie, toaletarea zilnică a cățeilor și a pisicilor se poate face cu apă, cu șampoane uscate sau cu șervețele umede speciale.

Pentru cățeii și pisicile cu afecțiuni dermatologice, vă recomand să folositi doar șampoane speciale, adecvate fiecărui tip de afecțiune.

Înapoi