Radiologie digitală

Banner

Radiologia este folosita pentru diagnostic sau ca examen complementar in ortopedie, traumatologie, medicina interna si neurologie. Se poate folosi pentru evaluarea fracturilor, luxatiilor, pentru evidentierea unor corpi straini, dar si pentru vizualizarea organelor interne: pulmon, cord, ficat, intestine etc.

Tehnica cea mai importantă o reprezintă calitatea imaginii radiologice. Imaginea radiologică obținută are rezoluție foarte mare și poate să fie prelucrată foarte ușor astfel încât valoarea diagnostică este maximă.

In clinica veterinara Bassy, personalul medical specializat efectuează radiografii pentru toate regiunile anatomice ale animalelor de companie:

  • Cap: viscerocraniu, neurocraniu, stomatologice (dinți);
  • Gat: țesut moale;
  • Coloana vertebrală: cervicală, toracală, lombară, sacrală, coccigiană;
  • Torace: cord și vase de sange - trahee, bronhii, pulmon, mediastine, cutie toracică;
  • Abdomen: pentru evaluarea organelor abdominal și a tubului digestiv;
  • Membrele anterioare și posterioare.
  • Radiografii pentru displazie de sold și de cot
  • Radiografii cu substanță de contrast

Radiologie digitală sau cea clasică?

La aparatura de radiologie convențională clasică imaginea se obține prin bombardarea cu radiație X a unui film radiologic, doza de radiație pentru impresionarea filmului radiologic fiind substanțială. Filmul radiologic astfel obținut trebuie developat, spălat, uscat, procesul fiind subiectiv datorită faptului ca depinde de factorul uman ce manipulează substanțele chimice de developare și de timpul utilizat.

Aparatura digitală substituie filmul radiologic clasic cu un senzor electronic, astfel că imaginea recepționată de senzor este transmisă unui computer. Cu ajutorul unui program specializat, imaginea poate fi prelucrată până la cele mai mici detalii (contast, luminozitate, zoom, claritate). Imaginea obținută cu aparatura digitală are o claritate mult mai mare prin posibilitatea corectării ulterioare achiziției.

Radiografia digitală aduce pacientului beneficiul unei doze de radiație scăzute. Doza de radiație necesară pentru ca senzorul să recepționeze imaginea este cu până la 80% mai mică decât la aparatura clasică.

Pentru orice informație suplimentară sau o programare în vederea efectuării unei radiologii digitale, contactează-ne.

Înapoi

Alte servicii din categoria Examen imagistic