Etologie

Banner

Etologia este știința care studiază comportamentul animalelor. Cu alte cuvinte, etologia poate fi definită ca fiind medicina comportamentală a animalelor, mai bine spus un fel de „psihologie aplicată animalelor” ce permite rezolvarea unui comportament inadecvat. De regulă îl definim dresaj deși este incorect, deoarece dresajul se definește ca fiind ‘’învățarea, deprinderea, obișnuirea unui animal să facă anumite mișcări sau să îndeplinească anumite acțiuni.’’

Deseori este dificil să știm ce ne spun animaluțele noastre, ne adresăm în termeni umani si de multe ori ne punem întrebări de genul: Oare ne intelege? Oare îi este frică? Oare il doare? Oare ce-o fi in mintea lui? etc.

Dacă doriți să aflați răspunsuri la aceste întrebări sau cum să rezolvați anumite frustări și vă doriți o relație armonioasă și fericită cu animăluțul vostru de companie, atunci e nevoie să apelați la un medic etolog veterinar!

În urma consultului, medicul clinicii determină cauza comportamentului inadecvat și pune un anumit diagnostic pentru a rezolva problema animaluțului.

Înapoi